Siirry suoraan sisältöön

Eteeriset öljyt ja laatu

  • tehnyt

Kun kerron ihmisille Young Livingin eteerisistä öljyistä, kuulen monesti, että ”joo, kyllä olen kokeillut eteerisiä öljyjä, mutta en huomannut mitään erityistä. Kiva tuoksu…”

Puhtaat, luonnonmukaisesti viljellyt eteeriset öljyt ovat niin paljon enemmän kuin vain tuoksuja. Kun haluat kokeilla eteerisiä öljyjä hyvinvointisi tukena, niin muista, että LAATU on kaiken A ja O. Voit olla varma, että muutaman euron öljypullo ei ole edes kokeilemisen väärtti. Säästä sekin raha ja osta laatua!

Euroopassa eteeristen öljyjen laatuluokitusta tai tuoteselostevaatimuksia ei ohjata lainsäädännöllä. Marketista ostetun pullon etiketissä lukee 100 %:n eteerinen öljy. Pullossa on toki 100 % eteeristä öljyä, mutta ehkä vain viisi prosenttia! Jos eteerinen öljy maksaa muutaman euron, niin hälytyskellojen pitäisi soida. Muutamalla eurolla sinä et saa öljyä, jossa on kaikki terapeuttiset ainesosat tallella ja joka on puhtaasti viljelty puhtaassa maassa. Ja että kasvin kaikki vaikuttavat aineet on tislattu talteen – myös ne viimeiset molekyylit, joiden tislaaminen on kallista. Aina kannattaa lukea myös etiketti.

Eteerinen öljy on haihtuva öljy. Voit helposti testata onko öljypullossasi muutakin kuin 100 %:sta eteeristä öljyä. Ota valkoinen paperi, tiputa sille tippa öljyä ja hetken kuluttua katso jäikö tarhajälki. Puhdas Eteerinen öljy haihtuu täysin eikä jätä rasvajälkeä, värijälki voi jäädä; eteerinen öljy voi olla väriltään vaikka sinistä.

Suurin osa markkinoilla olevista eteerisistä öljyistä on bulkkitavaraa, jota eri tuotemerkit ja brändit ostavat, pullottavat ja laittavat pullon kylkeen oman brändin etiketin. Eteerisen öljyn laadun suhteen joudumme siis luottamaan myyjän sanaan. Siksi on tärkeää, että tunnet yrityksen, jolta ostat eteeriset öljyt! Tämä noin viiden vuoden öljymatkani on kyllä ollut silmiä avaava.

Yritys nimeltä Young Living Essentials Oils on eteeristen öljyjen alalla markkinajohtaja, joka on liki kolmenkymmenen toimintavuotensa aikana luonut tiukat standardit koko öljyprosessille. Tällaista ei ole millään toisella yhtiöllä.

Miksi Young Living on erilainen kuin mikään muu alan merkki? Siksi että meillä on Siemenestä Sinettiin -lupaus. Se on yrityksen perustajan Gary Youngin antama henkilökohtainen lupaus siitä, että kaikki Young Livingin öljyt ovat puhtaita ja muuntelemattomia. Aina.

Tästä linkistä voit lukea lisää Seed to Seal® lupauksestamme: https://www.youngliving.com/fi_FI/discover/seed-to-seal

Meillä on oma tutkimus- ja tuotekehitysosasto, omat laboratoriot ja ennen kaikkea meillä on omat maatilat ja omat tislaamot, jonne kuka tahansa on tervetullut vierailulle. Järjestämme myös Suomesta yhteisiä koulutusmatkoja mm. Ranskan laventelifarmillemme. Toivottavasti jälleen ensi kesänä. Ja kaikki jäsenet (=sinulla on asiakastili meillä) ovat tervetulleita mukaan.

Kasvit viljellään meidän omilla maatiloillamme tai kumppanuustiloilla, jotka ovat sitoutuneet noudattamaan Siemenestä Sinettiin -laatulupausta. Gary Young sanoi aina, että jos et tunne maata, jossa kasvi kasvaa, et voi tuntea öljyä, jota se tuottaa. Gary oli taustaltaan maanviljelijä ja metsuri, hän ymmärsi mitä maaperältä vaaditaan. Hänellä olikin tapana maistella multaa ja hiekkaa – ja maistattaa niitä muillakin!

Meillä on maatiloja lähes kaikissa maanosissa. Kasvit kasvavat alkuperäisessä ympäristössä. Luonnonmukainen viljely vaatii paljon ihmistyövoimaa ja Young Living työllistääkin paikallisia asukkaita.

Siemenestä Sinettiin alkaa todellakin siemenestä! Kun terve siemen kylvetään maahan, joka on vielä parempaa (puhtaampaa) kuin luomu ja sitä hoivataan luonnonmukaisesti ilman synteettisiä lannoitteita ja kasvinsuojeluaineita, tuloksena on kasvi, joka tuottaa laadukkainta mahdollista öljyä.

Öljyn laatua seurataan tarkasti myös nykyaikaisilla laboratoriokokeilla satokauden eri vaiheissa, ja testaukset jatkuvat aina siihen saakka, kun öljy on pullotettu ja korkki sinetöity. Testaamme öljyt sekä omissa että ulkopuolisissa laboratorioissa.

Entä sadonkorjuu sitten?

Sato korjataan vasta silloin, kun kasvi on valmis. Sadonkorjuun hetki on yksi kriittisistä vaiheista. Kasveissa on kasvukauden eri aikoina ja jopa eri vuorokauden aikoina erilainen määrä kemiallisia yhdisteitä. Jotkut kasvit ovat hyvin kitsaita ja antavat öljyä vain ihan tiettyinä hetkinä. Sen vuoksi ne kerätään esimerkiksi aikaisin aamulla ennen ensimmäisiä auringonsäteitä.

Myös satokaudet vaihtelevat paljon. Joskus käy niin, että saatu eteerinen öljy ei täytäkään meidän omia tiukkoja laatuvaatimuksiamme, silloin koko erä hylätään ja jäämme valitettavasti ilman ko. öljyä. On odotettava uutta satokautta. Meillä onkin sanonta, että parhaiten Young Livingin laatutakuun huomaa ”loppunut varastosta” merkinnästä. Eri satokausien öljyt saattavat tuoksua ja maistuakin erilaiselle kasvuolosuhteista riippuen.

Sitten on vuorossa tislaaminen ja se vasta taitolaji onkin. Vaikka siemen olisi ainutlaatuisen hyvä, kasvuolosuhteet erinomaiset, sää paras mahdollinen, kasvi kasvanut hyvin ja sadonkorjuun hetkikin olisi optimaalinen, niin osaamaton tislaaminen voi tuhota kaiken sen, mitä siihen asti on tehty.

On ihan eri asia tislata öljyä parfyymiteollisuudelle korkeassa lämpötilassa ja korkeassa paineessa synteettisten kemikaalien avulla, kuin tislata korkealaatuista eteeristä öljyä, jossa kaikki terveyttä tukevat ainesosat ovat mukana. Siihen tarvitaan paitsi korkealaatuiset, nykyaikaiset laitteet, myös alan huippuammattilaiset, joilla on ammattitaidon ja kokemuksen lisäksi vahva intuitiivinen osaaminen.

Siemenestä Sinettiin ei ole mainoslause, se on Gary Youngin henkilökohtainen lupaus.

Tuoksuvin terveisin

Maarit