Siirry suoraan sisältöön

Melissa

  • tehnyt

Öljytiimin nimeä keksimässä

Olen ollut mukana Young Livingissä syksystä 2017 alkaen eli olen jo hyvän aikaa nauttinut luonnollisesta ja puhtaammasta elämäntavasta ja samalla vienyt viestiä hyvinvoinnin vallankumouksesta eteenpäin. Olin tuolloin jäämässä palkkatyöstäni eläkkeelle parin vuoden kuluessa ja tuumin, että haluan kuitenkin tehdä jotain mielekästä. Young Living tuli kuvioihin juuri sopivasti. Olen alusta lähtien aktiivisesti osallistunut koulutuksiin ja tapahtumiin. Ne ovat kyllä niin innostavia ja virkistäviä. Mieti nyt! Upeat, iloiset, avuliaat, ystävälliset öljysiskot koolla! Olihan minulla toinenkin työ jo valmiina eli oma yritys, jonka perustin 2002 ja jonka puitteissa tein ja teen edelleen erilaisia luontaishoitoja.

Pienelle, kasvavalle öljytiimilleni piti keksiä nimi! Ja sehän ei ollutkaan ihan helppo. Elettiin varmaan vuotta 2019. Sattumalta näin meidän USAn ylälinjan Cherie Rossin videon Melissa-öljystä ja olin myyty! Videolla hän kertoi, kuinka Gary Young oli suositellut hänelle eteerisiä öljyjä hänen tarpeisiinsa vuosia vuosia sitten. (Olet saattanut kuullakin Cherie Rossin tarinan.)  Yksi näistä oli ollut Melissa-öljy. Koska sitä ei vielä silloin ollut Young Livingillä myynnissä, Gary Young lähetti Cherielle öljyä omista varastoistaan. Sellainen Gary Young oli, hän aina auttoi tarpeessa olevia. Cherie oli kuvannut videon Melissa-öljystä YL:n jonkin tapahtuman yhteydessä kävellessään autiolla, pimenevällä hiekkarannalla palmujen katveessa. En edes oikein muista mitä hän siinä videolla puhuu, mutta se tunnelma! Olen yrittänyt etsiä ko. videota, mutta tuloksetta. Ehkä se olikin unta…

Ostin öljyn heti itselleni ja siitä tiimikin sai nimekseen MELISSATIIMI.  Olemme pitäneet öljykutsuja, parfyymipajoja, whatsapp-kutsuja ja tapahtumia olemme opiskelleet erilaisia öljyillä tehtäviä hoitoja ym. ym. Ja tietysti me kaikki olemme innostuneita öljyistä, Young Livingistä ja puhtaasta elämäntavasta kukin tavallaan. Meillähän on ihanaa se, että jokaisella on vapaus valita. Vapaus olla vaan mukana ja käyttää öljyjä ja vapaus tehdä liiketoimintaa ja kertoa luonnollisesta elämäntavasta muillekin.

Melissa eteerinen öljy (Melissa Officinalis)

Roomalaiset ja kreikkalaiset ovat käyttäneet Melissaa yli 2000 vuoden ajan. Ajan myötä se levisi Espanjaan ja muualle Eurooppaan. Varhaiset siirtolaiset toivat sen Pohjois-Amerikkaan.

Mary Young kertoo Gary Youngista kertovassa kirjassaan D. Gary Young, The World Leader in Essential Oils, kuinka sitruunamelissaa ensimmäisen kerran istutettiin St. Marien maatilalle Idahoon vuonna 2000 eikä sato-odotus ollut kovinkaan kummoinen. Tilanne parani vähitellen ja kun Gary huomasi, että sitruunamelissa tuottaa öljyä niukasti, mikäli se leikataan maahan sadonkorjuussa. Niinpä hän keksi laittaa pressut leikkuukoneeseen, jotta kasvit eivät joudu kosketuksiin maan kanssa. Kun pressut olivat täynnä, ne nostettiin kuljetusvaunuihin ja ajettiin välittömästi tislaamoon.

Mary kertoo, että sadonkorjuu oli hidasta ja vaati paljon työvoimaa. Paras sadonkorjuun hetki on todella lyhyt ja kasvit on saatava nopeasti tislaukseen. Niinpä Gary ryhtyi suunnittelemaan laitteistoa, jolla sato saataisiin korjattua koneellisesti. Gary ja moni muu työskenteli laitetta suunnitellen ja rakentaen koko kesän, mutta he eivät saaneet sitä valmiiksi sadonkorjuuseen mennessä. Seuraavana kesänä laite oli valmis käyttöön ja viikossa oli sadonkorjuu tehty. Näin kasveista saatiin huomattavasti enemmän öljyä kuin aikaisemmin.

Gary oli sinnikäs Melissa-öljyn suhteen haasteista huolimatta, koska hän ymmärsi Melissan voiman. Hänen omien sanojensa mukaan Melissa-öljy on ”beautiful” ja se tukee hyvää terveyttä monella eri tavalla.  

Sadonkorjuu alkamassa melissa-viljelmillä Idahossa.

Gary – keksijä ja innovaattori

Young Livingin Royal Crown Diamond Joanne Kan kutsuu  Melissaa ”taianomaiseksi”. Kirjoittamassaan kirjassa  Following the Leader: A Life-Changing Adventrue with D. Gary Young, hän kertoo Garyn tekemästä kokeesta, jolla Gary osoitti miten herkkä kasvi melissa on.

Gary teki kokeen testaamalla kasvin Brix-tasoja, joilla mitataan kasvin sokeripitoisuutta. Mitä korkeampi sokeriarvo, sitä enemmän kasvi antaa eteeristä öljyä.

Gary laittoi kaksi naispuolista työntekijää istumaan melissa-kasvin viereen ja pyysi heitä ylistämään toisiaan iloisesti ja nauraen kunnes he eivät enää jaksaneet. Sitten testattiin Brix-taso ja se oli suhteellisen korkea, mikä osoittaa korkeaa eteerisen öljyn määrää.

Sitten hän laittoi kaksi miespuolista työntekijää istumaan toisen melissa-kasvin viereen kiroilemaan ja riitelemään toistensa kanssa niin kauan, että he olivat valmiit tappelemaan. Sitten tämän kasvin sokerimäärä testattiin ja taso oli hyvin matala, mikä osoitti, että kasvissa ei ole juurikaan eteeristä öljyä.

Tämän seurauksena melissa-viljelmillä ei olla pahalla päällä, ei kirjoilla eikä noiduta. Melissa tykkää kuulemma siitä, että sille lauletaan. 😊

Melissatiimi

Melissa on aivan erityinen öljy. Siinä on vahvuutta, lempeyttä, aitoutta ja herkkyyttä yhdessä ja samassa pullossa.  Melissa will lift you gently but will not take no for an answer.

Melissaa eli sitruunamelissaa kasvaa viljeltynä ja villinä paljon, mutta se on todella kitsas luovuttamaan eteeristä öljyään. Jotta saadaan 900 g Melissa-öljyä tarvitaan 5000 kiloa tuoretta melissaa!!!

Toivon, että meidän MELISSATIIMI on yhtä monimuotoinen ja herkkä ja vahva yhtä aikaa. On niin upeaa, että juuri sinä olet mukana.

Tiimissämme on tilaa sinullekin!  Olet sydämellisesti tervetullut mukaan!

– Maarit
Hyvinvointiopas ja Young Living Brand Partner #12988304

Mukaan pääset tästä tai viestittele!

Lähteenä käytetty mm. kirjaa: D. Gary Young, The World Leader in Essential Oils