Siirry suoraan sisältöön

Salaperäiset, viettelevät tuoksut

  • tehnyt

Tuoksut viettelevät ja lumoavat. Niillä on useiden satojen vuosien ajan hurmattu, niitä on käytetty uskonnollisissa riiteissä, niillä on käyty kauppaa, löydetty uusia mantereita, sodittu ja käyty kauppaa. Ne ovat olleet erittäin kalliitta ja haluttuja. Vain rikkaimmilla oli niihin varaa.

Mitä ovat eteeriset öljyt? Ne ovat kasveja tiivistetyssä, nestemäisessä muodossa. Ne sisältävät ainesosia, joiden avulla kasvit mm. karkottavat tuholaisia ja houkuttavat pölyttäjiä. Eteeriset öljyt tuoksuvat ihanalle, mutta samalla ne hoitavat kehoa ja mieltä. Niitä on jo vuosisatojen ajan hyödynnetty suitsukkeena uskonnollisissa menoissa, lääketieteessä ja ruoan maustamiseen ja tietysti tuoksuina mm. parfyymeissä.

Eteerisen öljyn tuoksu voi kohottaa itsetuntoa, tuoda hyvää mieltä, se voi innostaa ja inspiroida, lohduttaa ja tuoda turvaa, antaa rohkeutta ja voimaa. Kun eteerinen öljy saa sinut valtaansa, olet ehkä lumottu koko loppuelämäksesi.

”Kun avaat pullon eteeristä öljyä, astut maailmaan, joka on paljon vanhempi, alkukantaisempi ja vaikuttavampi kuin olet koskaan kuvitellutkaan.” Simon Constantine, parfymööri

Haluaisitko sinä olla parfymööri?

Se on helppoa ja kiinnostavaa! Aidoista eteerisistä öljyistä onnistut varmasti näillä ohjeilla loihtimaan monia hurmaavia tuoksuja. Oman parfyymisoinnun rakentamiseen tarvitset nuotteja ihan niin kuin musiikissa. Nyt tuoksunuotteja. Aloita pohjanuotista (juurituoksu), sen tuoksu säilyy pitkään. Keskinuotti eli sydäntuoksu on parfyymisi ydin. Viimeistele ylänuotilla eli latvatuoksulla, se tuoksuu ensimmäisenä ja katoaa nopeasti.

Latvatuoksuja ovat esim. sitrukset, ne ovat keveitä ja nopeimmin haihtuvia. Näitä tuoksuja tulisi olla parfyymissasi 20-30 %. Sydäntuoksuja, joita ovat esimerkiksi kukkaiset eteeriset öljyt tulisi olla noin 40-50 %. Viimeiseksi aistitaan juurituoksu, joka on voimakkaampi ja usein mausteinen tai puutuoksu. Niiden suositeltu määrä on n. 30 %.

Nuo prosenttimäärät ovat vain ohjeellisia. Käytä luovuuttasi ja omaa nenääsi tuoksun rakentamiseen! Yleensä se mikä tuoksuu nenääsi parhaimmalle, parantaa omaa perustuoksuasi ja vahvistaa näin sitä kuka sinä olet.

Mitä tarvitset?

Tietysti eteeriset öljyt. Minä itse käytän ja suosittelen Young Livingin eteerisiä öljyjä, koska ne ovat yksinkertaisesti parhaita mitä tiedän. Miksi? Lue meidän Seed to Seal lupauksestamme täältä.

Lisäksi tarvitset kasviöljyä, jolla laimennat eteeriset öljyt sekä roll-on korkin ja tyhjän pullon. Suosittelen Young Livingin V-6 kasviöljyä, koska se on tuoksuton, tahraamaton ja kevyt. Myös MCT-öljy sopii. Voit taiteilla kauniin etiketin, joka on hyvä suojata rasvaantumiselta vaikkapa läpinäkyvällä teipillä.

Suosittelen tekemään vain pienen määrän kerrallaan. Ensiksikin säilyvyyden takia, toiseksi et ennätä kyllästyä, kun pullo tyhjenee nopeasti ja voit tehdä uuden tuoksun esim. vuodenaikojen mukaan. Tai päiväkäyttöön omansa ja iltakäyttöön omansa. Minä teen tuoksun nykyisin 5 ml:n tyhjentyneeseen öljypulloon. Aina väillä haluan myös hivellä näköaistia; silloin hankin upeita 10 ml:n roll-on pulloja tai hyödynnän tyhjiä, kauniita pulloja.

Anna tuoksun tekeytyä 24-48 tuntia (jos maltat!). Sama tuoksu tuoksuu erilaiselta meidän jokaisen iholla.

Mitä enemmän eteerisiä öljyjä, sen voimakkaampi tuoksu. 5 ml:n pulloon noin 10 tippaa on varmasti riittävä. Mutta tuoksuttele ja kokeile!

Järjestän myös Parfyymipajoja, jossa opit tekemään ohjatusti oman yksilöllisen tuoksun. Ota yhteyttä, niin sovitaan milloin ja missä.

Tässä muutama ohje, mutta kokeile rennolla otteella. Tippamäärät 5 ml roll-on-pulloon.

JOYFUL
4 tippaa appelsiini (orange)
4 tippaa geranium (palsamipelargonia)
2 tippaa cinnamon (kaneli)

BLOSSOM
4 tippaa jasmiinia
2 tippaa sitruunaa
1 tippa piparminttua

REFRESH
4 tippaa appelsiini
2 tippaa geranium
1 tippa tea tree

OBSESSED
5 tippaa clary sage (myskisalvia)
5 tippaa cedarwood (seetri)

LOVE OF MY LIFE
5 tippaa cardamon (kardemumma)
5 tippaa black pepper (mustapippuri)

LOVE SPELL
2 tippaa patsuli
2 tippaa ylang ylang
2 tippaa bergamot

LOVE YOURSELF
3 tippaa laventeli
2 tippaa Stress Away*
2 tippaa clary sage

HAPPY IN LOVE
4 tippaa greippi
3 tippaa Joy*

STAY AWHILE
2 tippaa meirami
4 tippaa ylang ylang
3 tippaa tangerine (mandariini)

PINK CARNATION
4 tippaa bergamot
3 tippaa grapefruit (greippi)
3 tippaa clary sage (myskisalvia)
2 tippaa vanilla

FOREST FAIRY
10 tippaa orange (appelsiini)
5 tippaa cedarwood (setri)
3 tippaa pepperminta (piparminttu)
2 tippaa rosemary (rosmariini)

*) Young Livingin useamman eteerisen öljyn sekoitus

Tuoksut ovat tarttuneet matkaan eri sivustoilta tai facebook-postauksista; valitettavasti en ollut kirjannut ylös kenen ne ovat. Kiitos ihan jokaisesta sille kenelle se kuluu 🙂

Aito eteerinen öljy tuoksuu elämältä – nauti!

– Maarit
Hyvinvointiopas | Young Living Brand Partner #12988403


Puhtaita, muuntelemattomia Young Livingin eteerisiä öljyjä saat täältä.