Siirry suoraan sisältöön

Toimiva mikroverenkierto – avain hyvään terveyteen

  • tehnyt

Kun veren virtaus ja jakelu toimii pienen pienissä verisuonissa, meillä riittää energiaa ja pysymme terveempinä.

Väsymys, kipu, heikko palautuminen, unihäiriöt ja verenpaine ovat esimerkkejä heikosta tai häiriintyneestä mikroverenkierrosta. Mehän emme tunne miten veri virtaa verisuonissamme. Pikkuhiljaa kehittyvä häiriö saattaa edetä 10-15 vuotta ennen kuin tunnemme oireita. Totumme asteittainen huonontuvaan oloomme emmekä enää muista mitä tarkoittaa olla hyvinvoiva ja energinen.  

Syksyllä 2010 tutustuin fysikaaliseen BEMER-verisuoniterapiaan sillä seurauksella, että laitteet tulivat meidän perheen käyttöön ja samalla myös asiakkaitteni hyödyksi hoitotyössäni.  Oivalsin nopeasti miten uudesta ja mullistavasta teknologiasta on kyse ja kouluttauduin myös laitteiden jälleenmyyjäksi. Sillä tiellä olen edelleen ja koulutusten kautta mikroverenkierto on tullut hyvinkin tutuksi.  Muutamien viime vuosien aikana myös mikroverenkierron tutkimus on lisääntynyt huimasti ja sen merkitys terveydelle on yleisesti tunnustettu.

Verenkierto on kuin tieverkostot: leveät valtaväylät muuttuvat yhä pienemmiksi ja pienemmiksi kujiksi ja lopulta poluiksi. Niin verenkierrossakin: isot valtimot muuttuvat yhä pienemmiksi ja pienemmiksi ja lopulta hiusverisuoniksi. Hiusverisuonistossa valtimovirtaus muuttuu laskimovirtaukseksi ja suonien koko alkaa taas kasvaa. Mikroverenkierron järjestelmään kuuluu n. 74 % verisuonistostamme eli siis valtaosa. Jonoon laitettuna nämä suonet yltävät noin 2,5 kertaa maapallon ympäri.

Kun veri virtaa ja jakautuu optimaalisesti pienen pienissä suonissamme, saavat solumme tarvitsemansa hapen ja ravinteet. Myös aineenvaihduntatuotteiden poisto toimii. Meidän ei tarvitse sen kummemmin ajatella koko asiaa.

Mikä sitten heikentää verenkiertoa? Liikunnan puute, stressi, vanheneminen, kuluttavat elintavat ja monet muut jokapäiväiseen elämäämme kuuluvat asiat.

Muutama vuosi sitten, kun kalenterini oli paljon täydempi kuin nykyisin, niin BEMERistä oli todella paljon hyötyä omaan jaksamiseen ja palautumiseen. Kokemusta BEMER-hoidosta minulla on jo kaksitoista vuotta ja edelleen otan hoidon päivittäin aamuin illoin! Terveyttä on niin mukava hoitaa!

Terveisin Maarit