Siirry suoraan sisältöön

Aromaterapiaa kotona

  • tehnyt

Eteeristen öljyjen aromaterapeuttisella käytöllä on pitkät perinteet muun muassa Englannissa, Saksassa ja Ranskassa. Keski-Euroopassa aromaterapiaa käytetään myös sairaaloissa ja hoitokodeissa. Aromaterapia on täydentävä eli CAM-hoito, jolla tasapainotetaan kehoa, mieltä ja psyykeä. Ymmärtääkseni Suomessa aromaterapia ei vielä ole kovin tunnettu hoitomuoto. Miksi näin?

Eteerisiä öljyjä on tutkittu paljon ja niiden kemiaa on hyödynnetty synteettisiä lääkkeitä valmistettaessa. PubMed-tietokannasta haulla Essential oil sain 31.318 osumaa. Jos aihe kiinnostaa, niin kannattaa tutustua.

Aromaterapiassa eteerisiä öljyjä käytetään muun muassa tuoksutellen, hieronnassa, kylvyissä, erilaisissa hauteissa ja voiteissa.  Aromaterapiaa voidaan käyttää hyvinvoinnin lisäämiseen mutta myös tukihoitona erilaisissa terveyshaasteissa.

Young Living on johtava eteeristen öljyjen tuottaja, joka liki 30 vuoden ajan on tuottanut puhtaita, muuntelemattomia ja täyden spektrin omaavia eteerisiä öljyjä. Young Living onkin luonut perustan modernille aromaterapialle ja tuonut eteeriset öljyt meidän ihan tavallisten ihmisten käyttöön. Young Livingin visio onkin tuoda hyvinvointia lisäävät eteeriset öljyt jokaiseen kotiin. Meidän kodissamme eteeriset öljyt ovat olleet osa päivittäisiä hyvinvointirutiineja jo vuodesta 2017.

Meidän ei tarvitse osata kemiallisia kaavoja, meidän ei tarvitse osata yhdistellä eri eteerisiä öljyjä. Öljypullon etiketti kertoo miten käyttää kyseistä öljyä ja öljyn nimikin kertoo mihin se on tarkoitettu. Mihin sinä käyttäisit Stress Away-öljysekoitusta? Entäpä Joy-öljysekoitusta? Stress Awaysta voit lukea lisää täältä.

DIY –  Jalkakylpy

Merisuolaa tai ruususuolaa
(Kuivattuja yrttejä tai esim. teelehtiä)
Eteeristä öljyä esim. laventeli
Voit lisätä mukaan myös ruokasoodaa, espsom-suolaa tai Meinebasea

Tee pieni tai iso annos oman mielesi mukaan. Laita aineet lasipurkkiin ja sekoita hyvin, lisää lopuksi valitsemasi eteerinen öljy. Muita hyviä eteerisiä öljyjä jalkakylpyyn ovat mm. sitruuna, rosmariini, Young Living Purification, sypressi ym.

DIY – Hierontaöljy

8 tl valitsemaasi kasviöljyä esim. Young Livingin V-6
t tippa valitsemaasi eteeristä öljyä

Sekoita ja käytä hierontaan. Tämä riittää noin yhteen hierontakertaan (varsinkin jos käytät riittoisaa ja tahraamatonta kuuden eri kasviöljyn V-6 sekoitusta).
Eteerisen öljyn valitset oman mieltymyksesi ja tarpeesi mukaan.

Tuoksuvaa iloa!

– Maarit
Hyvinvointiopas | Young Living Brand Partner #12988403

Puhtaita, muuntelemattomia Young Livingin eteerisiä öljyjä voit tilata täältä. Jos tarvitset apua öljyjen tilaamisessa tai valinnassa, niin mielelläni auta sinua.